EMEĞİ GEÇENLER
🇹🇷 Türkçe Çeviri: Alperen Kaymak "Captain Walker"
Test/Oynanış: Alperen Kaymak "Captain Walker"
OYUN HAKKINDA
Büyücü Büyüfiks (Getafix), Thule ülkesinin koruyucusu Avina'dan gizemli bir mektup alır. Mektup, halkı tehdit eden büyük bir tehlikeyi haber vermektedir. Asteriks ve Oburiks, bu tehdidi durdurmak için buz, ateş ve manyetik güçlere sahip kutsal bir kaya olan Kristal Dikilitaş'ı (Crystal Menhir) taşımak zorundadır. Oburiks bu dikilitaşı oyun boyunca yanında taşır ve onu hem çevreyle etkileşime girmek hem de Romalılara karşı güçlü bir silah olarak kullanmak için değerlendirir. İkili, dikilitaşın çalınan güç kristallerini toplamak için Roma İmparatorluğu'nun çeşitli bölgelerine seyahat eder.
ÇEVİRMEN NOTU
Bu çeviriyi yaparken, küçükken serininizlediğim filmlerinden esinlendim.
Asteriks, Oburiks, Büyüfiks ve İdefiks gibi yaygın çeviriler dışında, kendim bulduğum birkaç uyarlama isim kullandım. Örneğin Fakeusnewsus karakterine Asparagus adını verdim. Bu tarzda birçok ismi serinin bu ve diğer oyunlarında bu şekilde ele aldım. Serinin diğer oyunlarını da benim çevirilerimden oynamak isterseniz takipte kalın ve istediğiniz oyunu lütfen yorumlarda belirtin. Diğer çevirilerin bazıları tamamlanmış olsa da test etme fırsatı bulamadığımdan şimdilik paylaşmıyorum.
Umarım oynarken eğlenirsiniz, keyifli oyunlar diliyorum.